Streben etter perfeksjonisme…

Har du noen gang tenkt på at streben etter perfeksjonisme kan være årsaken til at du ikke får de resultatene du ønsker?

Jeg har vært der selv, og jobbet med mange jenter som ikke kan fatte og begripe hvorfor ikke bare kroppen gjør som en vil når man er «flink» på alle måter.

Frustrerende som pokker til man innser hvorfor…

Tidligere trente jeg 6 dager i uken, og da snakker vi lange, harde økter. Jeg hadde også et anstrengt forhold til mat, men jeg fortalte meg selv at dette er bra, dette er sunt. Det sosiale livet ble satt til side, men det var helt ok fordi jeg ikke gikk glipp av noe uansett. Alt dette var en STOR løgn. Sannheten var at jeg hadde det ikke bra, og heller ikke kroppen min. Jeg følte ofte at jeg gikk glipp av ting, og jeg skulle faktisk innerst inne ønske at jeg kunne klare å gi litt mere F. Resultatene jeg kjempet så hardt for fikk jeg heller aldri.

Det var frykten for å ende opp misfornøyd og ulykkelig i fremtiden som drev meg til å holde på slik. Hvis jeg ikke fikk inn inn alle treningsøktene jeg hadde planlagt så kom jeg aldri til å føle meg bra i bikini. Om jeg spiste noe annet enn hva som sto på kostholdsplanen min så kom det til å gi negativt utslag på kroppen min, og det hadde jeg ikke tid til. Det morsomme (eller tragiske) var at frykten for fremtiden var bare tanker, og det som gjorde meg misfornøyd og ulykkelig var jo hvordan jeg holdt på – stresset og bekymret meg for at jeg enten måtte føle meg lykkelig i fremtiden eller unngå å føle meg ulykkelig.

Når denne fremtiden ble nåtid, var jeg like langt – fremdeles ulykkelig. Jeg levde et paradoks og jeg måtte ta et ærlig oppgjør med meg selv for å komme ut av det. Jeg innså at det var jeg selv som spilte disse filmene på mitt indre lerret over fremtid eller fortid, og at det ikke var noe mer enn det – noe jeg selv skapte.

Vi forsøker enten å unngå å tenke på negative ting, tvinge oss selv til å tenke på positive ting, eller så gir vi bare opp og inntar offer-rollen der alt som skjer med oss er verden eller andre mennesker sin feil.

Det er når vi begynner å koble følelsene våre til disse tankene at vi blir stresset og bekymret, jo mer kverna går oppi der jo mer negative følelser får vi. Ved å slutte å tillegge alle tankene dine så mye betydning, for alle går vi jo rundt og tenker – hele tiden – så innser du at om et halvt sekund kommer en ny tanke. Det er bare sånn hjernen vår fungerer, og ikke noe du trenger å gjøre noe med hele tiden, for du kan ikke forutse fremtiden uansett. La tankene passere, og fortsett dagen din.

99% of the things you worry about never happen.

I dag er dette heldigvis et tilbakelagt kapitel for min del, men jeg er fortsatt opptatt av å formidle viktigheten av å ha det bra på innsiden når man jobber med å forbedre utsiden.

Det er nemlig slik at kroppen din henger sammen med hodet ditt. Det betyr at om kroppen skal ha det bra, så må hodet ha det også! En kjempeviktig faktor for å oppnå gode, og ikke minst langvarige resultater.

Når det gjelder ditt forhold til kropp, trening og kosthold så må du finne din vei, akkurat som jeg måtte finne min. Det er ingen fasitsvar. Jeg tror det viktigste er at du finner en vei som gir deg overskudd, mestring og glede. Da vil du få gode resultater, og ha det mye, mye bedre med deg selv.

Takk for at du tok deg tid til å lese! 

Ønsker deg en fortsatt fin dag 🙂

Klem ingeborg

Jeg setter stor pris på at du deler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *