Alt eller ingenting?

Har du noen gang startet på et treningsprogram hvor det har vært lagt opp til et visst antall treningsøkter per uke, men så endt opp med dårlig samvittighet fordi du ikke klarte å trene alle øktene?

Selv pleide jeg å føle det som et stort nederlag om jeg ikke kom meg igjennom alle 6 øktene som var satt opp på mitt program. 4 økter var liksom ikke godt nok!

Jeg var det man kaller en «slave av eget treningsprogram» …

I dag er jeg heldigvis mere avslappet til det hele. Noen uker blir det 3 økter, noen 4, og en gang i mellom 5. Det kommer helt an på hvor lyst jeg har til å trene, og hvor hektisk livet er.

Det morsomme er at jeg har opplevd å få bedre resultater med en en mer dynamisk tilnærming, enn når alt var forhåndsbestemt og bortimot tvangsbasert. Det samme gjelder kundene mine.

Å sette seg mål og legge en plan for hvordan du skal nå målene dine er vel og bra. Ofte gir det ekstra motivasjon også, men det er utrolig viktig at du tillater deg selv å tilpasse treningen etter dagsformen din og livet generelt på veien, mener jeg.

Om du vil eller ei så vil livet komme i veien for det «optimale» noen ganger, og det er umulig å skulle prestere på topp hver eneste treningsøkt. Jo fortere du aksepterer det, desto bedre vil du ha det med deg selv. 

Det er for eksempel mange som opplever variasjoner i styrkenivå fra dag til dag, men det trenger ikke være et problem.

Når du aksepterer at kroppen din ikke er en robot, og tilpasser treningen etter dagsform, vil du på lengre sikt oppnå en jevnere progresjon, ikke minst fordi det er enklere å opprettholde treningsglede og motivasjon.

Å tilpasse trening etter dagsform og hverdagen din trenger ikke å være spesielt vanskelig. Det kan løses på følgende måter:

  • Tren øktene dine i sekvens, uavhengig av uketall
  • Tilpass antall sett etter dagsformen din

 

Forklaring

La oss si at treningsprogrammet ditt består av 4 helkroppsøkter per uke. Da begynner du på dag 1, trener så mange økter du har tid til, for så å begynne der du slapp uken etter.

Rakk du for eksempel bare 3 økter så starter du på dag 4 uken etter, så dag 1 og dag 2. Verre er det faktisk ikke!

Om dagsformen ikke er på topp, men du allikevel har lyst til å få trent, kan du også justere på antall sett.

Jeg anbefaler for eksempel kundene mine å kutte 1-2 sett på samtlige øvelser på dagens økt. For eksempel fra 3 sett til 2 sett eller 5 sett til 3 sett. Da føles økten plutselig mye mer overkommelig, og du slipper å trene deg totalt utmattet men heller gi deg mens du enda er på topp.

Mange har dessverre den oppfatning at trening ikke fungerer hvis du ikke blir skikkelig sliten, men trening skal jo skape overskudd – ikke bare gjøre deg sliten!

Skal du bli sterkere, raskere og sprekere må du lære deg å korrekt tilpasse treningsøktenes varighet, intensitet og frekvens (hvor ofte du trener) ut fra din egen formkurve.

Forhåndsplanlagte programmer er jo bare en kvalifisert gjetning på hva som skal til for å gjøre deg til en bedre versjon av deg selv, men kan aldri bli helt perfekte gjetninger.

Det er her din egen intuisjon kommer inn, og jeg håper disse tipsene kan få deg til å tenke litt annerledes.

Og du… om du ikke har fått det med deg enda så er nettbutikken min endelig åpen og det er nå mulig å forhåndsbestille:

Feminine Figure – Seamless Tights HER!

Bruk rabattkoden: ffst150 å få 150,- avslag (fylles inn når du går videre i handlekurven, der det står «Kupongkode»).

Rabattkoden gjelder frem til 31.august. 

Ha en fortsatt fin onsdag!

Klem Ingeborg <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg setter stor pris på at du deler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *